Home » SDA povukla javni ukor Mehmedoviću, on poručio da je Predsjedništvo konačno ispravilo grešku

SDA povukla javni ukor Mehmedoviću, on poručio da je Predsjedništvo konačno ispravilo grešku

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA donesena je odluka ukidanja javnog ukora Šemsudinu Mehmedoviću, zastupniku u Predstavničkom domu PS BiH i čelniku SDA Tešanj koja je izrečena u aprilu ove godine.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovarajući na pitanje novinara Patrije da li to znači da zastupnik Mehmedović ostaje dio Kluba SDA u PD PS BiH dao je zanimljiv odgovor:

– Cijelo vrijeme je to ostao. Nikada nije ni napustio taj klub, naravno – kazao je Izetbegović.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDA 24. aprila je izreklo javni ukor Mehmedoviću, a iz SDA su izbačeni Senad Šepić, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović zbog glasanja suprotno od Kluba SDA o zakonu o akcizama.

Mehmedović je mudro odigrao tvrdeći da će djelovati po sopstvenoj savjesti i neće se priklanjati Nezavisnom bloku u Parlamentu BiH. S druge strane, vrh SDA nije mogao ignorisati činjenicu da Mehmedović ima bezuslovnu podršku SDA Tešanj. Izetbegović je ranije kazao da cijeni da se neće ponoviti nesporazumi s Mehmedovićem.

Mehmedović je ranije poručio da je uvrijeđen javnim ukorom, a u reakciji nakon što je saznao da je ukor povučen kazao je da je Predsjedništvo SDA očigledno ispravilo grešku koju je napravilo.

– Bilo je krajnje vrijeme da Predsjedništvo SDA donese takvu odluku – kazao je Mehmedović za Patriju.

NAP