Home » A-SDA: Poziv na fer i dostojanstvenu predizbornu kampanju

A-SDA: Poziv na fer i dostojanstvenu predizbornu kampanju

Sinoć je u sali hotela “Zenica” održana sjednica Izbornog štaba A-SDA Zenica na kojoj su razmatrani modaliteti predstojeće izborne kampanje koja uskoro slijedi.

Članovi Izbornog štaba konstatovali su visok stepen svijesti, motiviranosti i aktivnosti koje su do sada ispoljene od strane članova A-SDA, a u pogledu priprema za izbornu kampanju. Isto tako, izražena je i određena zabrinutost zbog načina na koji pojedini kandidati za gradonačelnika, ali i određene političke stranke, već sada koriste nedopušteni ‘govor mržnje’, te vrše različite pritiske na građane. Pri tome često zloupotrebljavaju pojedine javne medije, a posebno različite društvene mreže i lažne profile, ne ustručavajući se da omalovažavaju svoje političke neistomišljenike iznoseći lažne i uvredljive sadržaje, uključujući i prijetnje kao krajnji vid nedopuštenog izbornog pritiska.

U tom smislu na sjednici Izbornog štaba je zaključeno da će se metodologija izborne kampanje Stranke zasnivati na programu ‘Tima za promjene’ A-SDA Zenica, a koji nudi široki spektar projekata za rješavanje i poboljšanje uslova života i rada građana Zenice – od razvojnih, infrastrukturnih, pa do onih gorućih koji se odnose na politiku zapošljavanja, rješavanja socijalnih pitanja, razvoja sela i individualne proizvodnje, pitanja sporta i kulture i svih ostalih sfera života i rada čovjeka u demokratskom društvu. A-SDA Zenica neće se baviti drugim strankama i kandidatima – o njima i njihovim dosadašnjim lažnim obećanjima i propalim programima do sada je najbolje pokazalo vrijeme, te o tome mogu i sami građani pravilno i samostalno da prosuđuju.

Predsjednik Kantonalnog odbora ZDK dr.sc. Ramo Isak, pozvao je sve stranke i izborne kandidate na fer i poštenu izbornu kampanju, te da pri tome ne koriste neprihvatljive i zakonom nedozvoljene političke pritiske, pa i prijetnje, koje su u posljednje vrijeme posebno došle do izražaja neprihvatljvim korištenjem društvenih mreža od strane pojedinih izbornih kandidata.

– Jezik mržnje, prijetnje, etiketiranje i omalovažavanje političkih neistomišljenika od strane pojedinih kandidata i političkih stranaka, stvara lošu atmosferu i negativno utiče na birače, te apelujem na sve njih da ravnopravno i na fer osnovi u predstojećoj izbornoj kampanji omogućimo našim građanima da izaberu najbolje – naglasio je Ramo Isak.

Izborni štab A-SDA