Home » SDA: Puna podrška Zvizdiću i Vijeću ministara

SDA: Puna podrška Zvizdiću i Vijeću ministara

Povodom komentara pojedinih političkih zvaničnika o radu Vijeća ministara BiH i predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, Stranka demokratske akcije (SDA) ističe da je zadovoljna njihovim radom i postignutim rezultatima. Zvizdić i cjelokupan sastav Vijeća ministara BiH, imaju punu podršku SDA, saopćeno je iz te stranke.

Također, rečeno je da SDA snažno podržava koaliciju sa Savezom za bolju budućnost (SBB) na svim nivoima vlasti u BiH jer je “ova koalicija već dala snažan doprinos stabilizaciji prilika u zemlji, deblokadi evropskog puta, kao i reformskom kursu BiH”.

U SDA smatraju da proces implementacije koalicionog sporazuma sa SBB-om treba dovršiti hitno i na državnom nivou imenovanjem ministra prometa i komunikacija, te zamjenika ministra odbrane iz redova SBB-a.

Vijeću ministara je potrebno omogućiti podršku i stabilan politički ambijent za nastavak započetih integracijskih i reformskih aktivnosti, a bilo kakva destabilizacija Vijeća ministara BiH bi ugrozila ove procese, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Tags