Home » SDP Visoko: Zgroženi smo necivilizovanim odnosom lokalne vlasti prema opoziciji

SDP Visoko: Zgroženi smo necivilizovanim odnosom lokalne vlasti prema opoziciji

Saopćenje SDP-a Visoko prenosimo u cijelosti:

Danas nas je zateklo novo neugodno iznenađenje u režiji lokalnog režima. Brava na ulaznim vratima dijela zgrade koji koriste RTV Visoko i SDP Visoko je promijenjena i to navodno od strane stečajnog upravnika. Jasno nam je od koga ovaj potez dolazi. O današnjem događaju je obavještena i Policijska uprava Visoko od koje očekujemo da odmah poduzme aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima.

SDP Visoko je pod velikim pritiskom već duže vrijeme, ali pokleknuti pritisku i ucjenama nećemo! Lokalni režim ne dopušta nam da koristimo prostorije zgrade Općine. Javno vas opominjemo: to su prostorije svih građana Visokog! Pa čak i dok je SDP mogao korisititi te prostorije, isključivali su nam struju.

Ovih dana Općina Visoko pokušava se uknjižiti kao vlasnik nad čitavom zgradom Doma kulture koju koriste društveno-političke organizacije. Kao dio tog plana Općina čini sve da iseli sve stanare ove zgrade. Sve što je vrijedilo od imovine RTV Visoko je već odavno preseljeno u zgradu Kulturnog centra. Prije nekoliko dana je iseljeno i udruženje “Mali ljudi velikog srca”, a sada gledamo i pokušaj da se SDP izbaci na ulicu.

Pokušaj da se Općina upiše kao vlasnik zgrade koju je gradio radni narod za potrebe društvenih organizacija su već jednom spriječili predstavnici KUD-a „Ognjen Prica“. Tada je Kantonalni sud u Zenici  proglasio protivzakonitim pokušaj uknjižbe Općine kao vlasnika zgrade.

SDP Visoko je prije nekoliko dana tužio Općinu Visoko zbog opstruiranja korištenja prostorija koje je su u posjedu SDP-a (a prije Saveza komunista) od 1954. godine.

Kršenju pravnog poretka ove države se mora stati u kraj. Danas je na redu SDP, sutra će biti neko drugi.

Nećemo odustati!

 

OO SDP Visoko