Home » SDP ZDK o optužbama Kasumovića i Škalji

SDP ZDK o optužbama Kasumovića i Škalji

Povodom dešavanja na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK, Klub zastupnika SDP uputio je saopštenje za javnost o dešavanjima na istoj.

Naime, kako navode Izvještaj revizije iz 2020. godine Zavoda zdravstvenog osiguranja je kako kažu nebitan i isti je trebao razmatrati raniji saziv Skupštine ZDK.

“Prvo, prošla je i druga revizija koja je potvrdila da su uvažene primjedbe ranije revizije. Praksa je da se Izvještaji revizije primaju k znanju, što je većina zastupnika u Skupštini i uradila. U Reviziji o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2020. je dato mišljenje sa rezervom.Skupština je primajući takvo mišljenje k znanju potvrdilo mišljenje Revizije i složilo se sa tim da su uočene nepravilnosti  u radu Zavoda za 2020. Drugo, sa čime treba upoznati javnost je činjenica da je Izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda za 2022.godinu prihvaćen od strane UO čiji je predsjednik upravo kadar Kasumovićeve BHI, da je prošao Vladu, da je usvojen od strane dvije skupštinske komisije i da je na kraju krajeva pozitivan”, navode iz KO SDP BiH ZDK.

Kada je u pitanju SDP ZDK kažu da će i dalje poštovati sve što se usaglase, za ostalo će imati svoj stav.

“Optužbe gospodina Kasumovića da postoji nova većina u Skupštini ZDK su netačne, te pozivamo sve političke aktere da umjesto  stanja konflikta i nepotrebnih sukoba, zajednički se okrenemo rješavanju životnih problema građana ZDK, za što smo i dobili povjerenje istih. Interesi građana ZDK trebaju biti ispred pojedinih ličnih sukoba i vođenja privatnih ratova”, kažu u saopštenju.

Dodaju i to da je najava Miralema Galijaševića, predsjednik KO SDA, o intenziviranju razgovora s partnerima o novoj koaliciji u ZDK, samo želja i predstavlja istu onu priču koju je dotični iznosio u javnost i prilikom formiranje većine u Skupštini ZDK nakon održanih izbora.