Home » Šepić: Kao predsjednik NB-a nisam bio upoznat sa sastankom sa SDA u Sarajevu

Šepić: Kao predsjednik NB-a nisam bio upoznat sa sastankom sa SDA u Sarajevu

Predsjednik nezavisnog bloka Senad Šepić tvrdi kako nije znao za sastanak kojeg su njegove stranačke kolege u Sarajevu održali sa vrhom Stranke demokratske akcije.

“U medijima sam vidio informaciju o sastanku u Centrali SDA, na kojem su bili i Elmedin Voloder, Dženana Hodžić i Eldin Vrače, a koji su izabrani u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH sa listi Nezavisnog bloka. Kao predsjednik Nezavisnog bloka nisam bio upoznat, niti je ovaj ”sastanak” iko u ime Nezavisnog bloka dogovarao sa SDA”, kaže Šepić.

on kaže kako je Nezavisni blok demokratska stranka koja ima svoje organe koji donose političke smjernice.

“Svi oni koji ne budu poštovali ovakav pristup, snosit će odgovornost i organi Nezavisnog bloka će donijeti odluke koje će zaštititi cjelokupnu ideju i politiku koju smo ponudili i za koju su građani glasali i nećemo dozvoliti da je bilo koji pojedinac, zbog vlastitih interesa, obećanih fotelja ili tendera dovede u pitanje. Razgovarao sam sa Fuadom Kasumovićem o ovome i u potpunosti stoji iza odluka i stavova Predsjedništva Nezavisnog bloka. Ukoliko se pokaže da i među poslanicima koji su izabrani sa listi NB-a, ima onih koji su spremni za privatne, uglavnom poslovne aranžmane, prodati svoj glas, to će činiti van Nezavisnog bloka”, kaže Šepić.

Podsjeća da je Predsjedništvo NB jednoglasno stalo iza zajedničkog rada sa strankama centra i BH blokom “u pravcu da se izgradi drugačija većina i vlade koje će donijeti promjene za ljude”.

Ta odluka je jedino validna i svi izabrani zastupnici je moraju poštivati. Sve drugo je podvala NB-u i građanima koji su nam dali glas vjerujući da ćemo promijeniti odnos politike prema državi. NB, ja lično i časni ljudi u našoj stranici te principe nikada neće iznevjeriti”, zaključuje predsjednik NB-a.

Podsjećamo, u centrali SDA danas je održan sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Nezavisnog bloka. Eldin Vrače, šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH kazao je za Klix.ba kako su na sastanku razgovarali o programima koje nudi SDA, no o ulasku u koaliciju sa ovom strankom donijet će najviši organi stranke.

Klix.ba