Home » Skandal oko novogodišnjeg TV prijenosa: BHRT proizvodi signal, a Telemach naplaćuje 9.99 eura

Skandal oko novogodišnjeg TV prijenosa: BHRT proizvodi signal, a Telemach naplaćuje 9.99 eura

Na Trgu Bosne i Hercegovine uveliko se radi na postavljanju 50-metarske bine za nastup Dine Merlina i drugih izvođača na najboljem novogodišnjem dočeku u regionu.

Ono što posebno zanima Bosance i Hercegovce širom svijeta je i prijenos sa ovog grandioznog dočeka. Prema posljednjim informacijama oni će prijenos moći gledati preko platforme nettv.plus koja je u sklopu grupacije kojoj pripada i Telemach, koji je jedan od pokrovitelja novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu BiH.

Promotivna cijena da biste mogli uživo gledati prijenos koncerta Dine Merlina je 9.99 eura, a od 28. decembra za istu uslugu morat ćete platiti 14.99 eura. Ovaj prijenos je omogućen samo za korisnike izvan Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Kontaktirali smo i Dejana Kukrića, urednika Zabavno-muzičkog programa BHT1, koji nam još nije mogao detaljno potvrditi na koji način će BHRT pratiti i prenositi novogodišnji doček sa Trga Bosne i Hercegovine.

– Programska šema se još radi i još nisu definisani svi detalji. Prema mojim procjenama prijenos na BHT 1 bi mogao početi pola sata prije ponoći. Ovo je moja gruba procjena. BHRT na ovom događaju neće imati voditelja i ja sam reditelj prijenosa i urednik cijelog programskog projekta. Mi ćemo proizvoditi signal koji će vjerovatno preuzimati Telemach, a ne znam da li će naplaćivati svojim korisnicima. Oni će biti emiteri tog singnala za internet.  Što se tiče BHRT-a mi ćemo emitirati odloženi snimak – kaže Dejan Kukrić koji dodaje da bi BHRT trebao imati i javljanja uživo, ali da nije siguran u kojem vremenskom intervalu.

 

faktor.ba