Home » Skandalozno ponašanje kandidata Naše stranke: Buljubašić putem SMS poruka prijateljima nudi novac da glasaju za njega

Skandalozno ponašanje kandidata Naše stranke: Buljubašić putem SMS poruka prijateljima nudi novac da glasaju za njega

Iako smo još uvijek u ranoj fazi predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH, svjedoci smo da pojedine stranke i njihovi kandidati već odavno lobiraju i pozivaju građane da 2. oktobra ove godine glasaju upravo za njih, piše portal zdkinfo.ba.

Naravno da u svemu tome nema ništa loše, štaviše to i jeste cilj predizbornih kampanja, ali u toj silnoj želji da pridobiju što veći broj glasača, neki kandidati jednostavno znaju izgubiti kontrolu i ne libe se čak da otvoreno nude i novac kako bi na predstojećim izborima dobili podršku.

Tako smo nedavno i mi u posjed došli do prepiske između kandidata Naše stranke za Skupštinu ZDK, Amila Buljubašića iz Tešnja, koji je putem SMS poruke kontaktirao jednog od svojih prijatelja, SDP-ovca, s kojim je očito već u prošlosti sarađivao na sličan način te mu je otvoreno i bez imalo srama ponudio 50 KM da on i njegova porodica na predstojećim izborima svoj glas daju upravo ovom kandidatu Naše stranke.

Na kraju je ovaj razgovor završio negativno po Buljubašića, ali nakon svega se svakako postavlja pitanje da li u CIK-u BiH imaju bilo kakve instrumente da spriječe ovakvo sramotno ponašanje pojedinih kandidata za predstojeće izbore i postoji li zakonska mogućnost da se oni eventualno i kazne za ovakve postupke.

Izvor: zdkinfo.ba