Home » Skandalozno ponašanje kandidata Naše stranke: Buljubašić putem SMS poruka prijateljima nudi novac da glasaju za njega

Skandalozno ponašanje kandidata Naše stranke: Buljubašić putem SMS poruka prijateljima nudi novac da glasaju za njega

Iako smo još uvijek u ranoj fazi predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH, svjedoci smo da pojedine stranke i njihovi kandidati već odavno lobiraju i pozivaju građane da 2. oktobra ove godine glasaju upravo za njih, piše portal zdkinfo.ba.

Naravno da u svemu tome nema ništa loše, štaviše to i jeste cilj predizbornih kampanja, ali u toj silnoj želji da pridobiju što veći broj glasača, neki kandidati jednostavno znaju izgubiti kontrolu i ne libe se čak da otvoreno nude i novac kako bi na predstojećim izborima dobili podršku.

Tako smo nedavno i mi u posjed došli do prepiske između kandidata Naše stranke za Skupštinu ZDK, Amila Buljubašića iz Tešnja, koji je putem SMS poruke kontaktirao jednog od svojih prijatelja, SDP-ovca, s kojim je očito već u prošlosti sarađivao na sličan način te mu je otvoreno i bez imalo srama ponudio 50 KM da on i njegova porodica na predstojećim izborima svoj glas daju upravo ovom kandidatu Naše stranke.

  GIK potvrdio da gradonačelnik Kasumović nije govorio istinu – Šačirović uredno prijavljen i registrovan

Na kraju je ovaj razgovor završio negativno po Buljubašića, ali nakon svega se svakako postavlja pitanje da li u CIK-u BiH imaju bilo kakve instrumente da spriječe ovakvo sramotno ponašanje pojedinih kandidata za predstojeće izbore i postoji li zakonska mogućnost da se oni eventualno i kazne za ovakve postupke.

Izvor: zdkinfo.ba