Home » Skupština ZDK: Predsjedavajući Sarjlić ugostio gradonačelnika Zenice

Skupština ZDK: Predsjedavajući Sarjlić ugostio gradonačelnika Zenice

U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona predsjedavajući Skupštine Ismet Sarajlić i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Sanja Renić upriličili suradno-protokolarni susret i prijem za Fuada Kasumovićagradonačelnika Grada Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je ovu priliku iskoristio da čestita na izboru novoizabranim zastupnicima u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona kao i novom rukovodstvu Skupštine na čelu sa Ismetom Sarajlićem.

Gradonačelnik je naglasio da u narednom periodu očekuje značajniju saradnju između Grada Zenice i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kao i da će Grad Zenica dati punu podršku kantonalnoj Skupštini, ali i budućoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantonaIsmet Sarajlić je rekao da Zenica mora biti najmanje u ravnopravnom položaju sa ostalim općinama Kantona, ali kao administrativno sjedište Kantona treba imati i određeni prioritet.  U tom smislu je rekao da nastupa nova era u odnosima Grada Zenica i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, ali i Vlade Kantona nakon njenog formiranja .

Predsjedavajući Sarajlić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću na posjeti, čestitkama i željama upućenim novoizabranim zastupnicima i rukovodstvu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Stručna služba Skupštine ZDK