Home » Sloboda domaćin prvog finalnog meča Kupa BiH

Sloboda domaćin prvog finalnog meča Kupa BiH

Fudbalski klub Sloboda bit će domaćin prve utakmice finala Kupa BiH, a protivnik Tuzlacima u borbi za trofej bit će ekipa Radnika.

Prvi susret se igra na Tušnju 11. maja s početkom u 20 sati, što znači da će Tuzlaci ponovo igrati svoj meč pod reflektorima.

Revanš je u Bijeljini sedam dana kasnije s početkom u 17 sati.

“Sam čin igranja finala je jedna čast za obje ekipe. Igraju se dvije utakmice, znači sigurno je da osvajač Kupa neće biti riješen u Tuzli. tu se igra samo jedno poluvrijeme, a u Bijeljini će se sve rješavati. Očekujemo da ćemo konačno doći do pehara u našem trećem finalu. Dva finala smo izgubili na jedanaesterce, ali nadamo se da postoji ta ‘treća sreća’. Iskreno rečeno, više bismo voljeli da se prva utakmica igra u Bijeljini jer je prednost igrati drugu utakmicu na svom terenu. Mišljenja smo da bi druga utakmica u Tuzli bila jedan pravi fudbalski spektakl i da bi sigurno stadion Tušanj bio ispunjen do posljednjeg mjesta. No, i ovako sam siguran da će biti tako”, izjavio je generalni sekretar tuzlanskog kluba Ekrem Ibrić.

“Imamo izuzetno teškog protivnika. Sloboda se ove sezone pokazala kao jedan od najboljih klubova u BiH. Sama činjenica da su eliminisali na jedan izuzetan način Sarajevo i Željezničar dovoljno govori o kvalitetu te ekipe. Igraju se dvije utakmice, ali ja ne vidim prednost igranja prve utakmice tamo. U svakom slučaju, zadovoljni smo što smo došli do finala, ovo je najveći uspjeh Radnika u njegovoj historiji. Nismo sa ‘bijelom zastavom’, već ćemo pokušati dati maksimum da osvojimo trofej pobjednika Kupa BiH”, izjavio je Bogdan Đorđić, sekretar Radnika.

Klix