Home » Slobodan Vasković: Davor Dragičević odbio prljavu ponudu za nagodbu

Slobodan Vasković: Davor Dragičević odbio prljavu ponudu za nagodbu

Davor Dragičević je prije dva dana dobio nemoralnu, prljavu ponudu, prema kojoj bi za ubistvo njegovog sina Davida bila optužena i presuđena “dva mlađa inspektora MUP-a RS-a”, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Zauzvrat, Davor bi trebalo da prekine sva Mirna okupljanja građana, koje organizuje Grupa “Pravda za Davida”, na Trgu Krajine u Banjoj Luci, koji traže istinu o ubicama, nalogodavcima ubistva Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima.

-Mi znamo još od 18.03. da su ta dva inspektora oteli Davida i odveli ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili – rekao je posrednik, koji je Davoru donio prljavu nagodbu.

Davor je odbio bilo kakvu nagodbu i poručio da ostaje istrajan u namjeri da otkrije naručioce ubistva i ubice svog sina, kao i sve njihove saučesnike, navodi Vasković.

-Mi idemo do kraja, jer je ubica mnogo više od te dvojice, a oni nisu naručili ubistvo mog sina. Tražim i istrajat ću na tome da se otkriju naručioci ubistva, ubice i svi njihovi saučesnici. Ne postoji ni teoretska mogućnost kompromisa, jer ste mi ubili dijete – rekao je Davor posredniku i zatražio od njega da mu se više nikada ne obrati.

Postupajući na ovaj način, nastavlja Vasković, kreatori prljave nagodbe potvrdili su da znaju ko je sve učestvovao u ubistvu Davida Dragičevića, ko ga je naredio, ko je bio u ulozi saučesnika, ali da ne žele to da otkriju, već su ponudili dva “žrtvena jarca”.

Također, dodaje, ovom ponudom potvrdili su da su u likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali i pojedini pripadnici MUP-a RS-a, koji su ujedno članovi narkokartela što hara Banjom Lukom i RS-om.

Isto tako, kreatori prljave nagodbe su pokazali da po svaku cijenu žele da zaštite šefove narkoKartela, ali i da je za njih ljudski život, čak i život djeteta, što David jeste bio, tek roba za trgovinu, zaključuje Vasković.

Fokus.ba