Home » Snaga Centra: Otvoreno pismo takozvanoj zeničkoj Ljevici

Snaga Centra: Otvoreno pismo takozvanoj zeničkoj Ljevici

Svjesni da poraz boli, pogotovo ako ste poraženi od nekog ko vam je pružao ruku u samoj fazi svog osnivanja, do sada se nismo oglašavali niti odgovarali na napade takozvane zeničke Ljevice, SDP-a na izdisaju, DF-a u pokušaju, te njihove Naše stranke u rasulu. Već mjesecima nas napadaju da smo “koalirali sa SDA”, a javnosti ne prikazuju da su, poput najvjernijih kućnih ljubimaca, dizali “rukice” na prvi povik Fuada Ublehe Kasumovića da mu “treba ruku u zraku”.

Niste priznali ni sebi ni članovi da ste izdali sve principe socijaldemokratije koalirajući sa radikalnim elementima nacionalnih stranaka, podržavajući nelegalni budžet, vrijeđanje, psovanje i diskreditaciju vijećnika. Ćutite o tome da i vaše vijećnike Kasumović naziva najpogrdnijim imenima, “marška” sa govornice, ali sve ima svoju cijenu, otkako ste uveli standard da vaše viđenje socijaldemokratije ima cijenu u broju mjesta u upravnim odborima, foteljama direktora i primamljviim pozicijama.

Jednostavnim poređenjem datuma, jasno je da nakon objave Gradske uprave da će vam oteti nezakonito zaposjednut prostor “Komiteta” u Masarikovoj, SDP radikalno okrenuo ka poltronizmu Kasumoviću, što vam je osiguralo poziciju direktora Zenicatransa, te još neka mjesta, pozicije u više upravnih odbora….Umjesto toga, pričate o jednoj ljetnoj bašti jednog ugostiteljskog objekta, i to čovjeka koji je dobio nekoliko puta više glasova Zeničana nego svi vaši partijski sistemi, kako SDP-a, tako i izrođenih izroda trule foteljaške socijaldemokratije. Godinu dana takozvana Ljevica ćuti, a Kasumović ih kupuje direktorskim mjestom u Dom-porodici, omogućava im prodaju tablet-računara Vijeću, instalacijom kafe-aparata u zgradi Gradske uprave…

Gdje ste bili kad se razgovaralo o ugovoru o grijanju Grada s Mittalom, dok niste propustili nijednu raspravu o Upravnim odborima. Zašto van sale Gradskog vijeća i iza Kasumovićevih leđa govorite da su “kladionice nenaplative”, ali ste glasali za njihovo oporezivanje radi populizma ili straha od Kasumovićevog odstrela… Umjesto u direktorskim i foteljama Nadzornih odbora izađite za govornicu i branite Grad u koji se zaklinjete od raspinika, ublehaša i muljatora koji svakodnevno prima nove krivične prijave i istrage zbog manipulacija i prevara. Dirigirano naručujete novinske članke u odabranim medijima i saopćenja tzv. nevladinih organizacija koje se nisu, kao ni vi, oglasili godinama, a posljednje tri press konferencije su vam bile posvećene najvećem vašem problemu, novoj političkoj snazi, Snazi Centra. Umjesto da brinete jesmo li mi lijevo ili Desno, konačno učinite nešto konkretno.

Vaš dugogodišnji predsjednik i premijer Munib Husejnagić je najlošiji primjer kako povezanim društvom izvući milione iz Metalnog u njegovoj istoriji, dugove koje su napravili vaš premijer i ministri i danas studentima, porodiljama i nezaposlenim vraća aktuelna vlada i uprava. a vama je i dalje jedini problem Snaga Centra koja vas je smjestila gdje vam je i mjesto, u đubrište političke scene Zenice. Ako ste u vlasti, izađite i javno saopćite Zeničanima da ste u vlasti sa Fuadom Kasumovićem i jatacima, a sve zbog nastavka korištenja poslovnih prostora. Ako ste opozicija, napustite sve firme koje vam je u ruke dao Fuad Kasumović i na sljedeće izbore izađite kao istinski opozicioni socijaldemokrati, pa možda nekog i uspijete prevariti.

Snaga Centra će i dalje biti protiv svih odluka koje štete budžetu i Gradu, a podržaće svaku progresivnu ideju, pa makar ona i dolazila od onih s kojima se politički, ni koncepcijski ne slažemo. Vrijeme Lijevih i Desnih je prošlo, i to baš zato što ste vi prostituisali te nazive. Vrijeme je za Snagu Centra i razuma.

PRESS SNAGA CENTRA