Home » Snaga Centra Zenica: Saopćenje za javnost

Snaga Centra Zenica: Saopćenje za javnost

Na programu 26. sjednice Gradskog vijeća Zenica još jednom smo vidjeli destruktivne struje koje zarad želje za vlašću degradiraju svaki potez koji može biti od koristi građanima i gradu Zenici.

Snage okupljene oko stare politike (SDA, SBB i A-SDA) i pridošlica iz Naše stranke Sanja Renić su svojim (ne)glasanjem usporili i zaustavili nekoliko kapitalnih projekata u gradu.

Nakon dvadeset godina našao se način za reprogram poreskog duga NK Čelik. Iako su mnogima od njih puna usta Čelika, ovom odlukom su usporili proces oporavka zeničkog giganta.

Ovim nerazumnim i krajnje nelogičnim potezom vijećnici su ugrozili i kapitalni projekat obnove Kantonalne bolnice Zenica i obnove OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu.

  Grijanje u Zenici – je li decenijski problem riješen na adekvatan način? (VIDEO)

Također ovom odlukom uskratili su mještane MZ Lukovo Polje za prostorije mjesne zajednice i za ambulantu čime zaustavljaju infrastrukturni oporavak ove mjesne zajednice.

Pozivamo vijećnike koji nisu podržali tačku tri sa 26. redovne sjednice Gradskog vijeća da dobro razmisle o postupcima koje su do sada imali i da se konačno okrenu ka stvaranju boljeg ambijenta u gradu Zenici i da prepirke i lične probleme sa određenim personama ostave po strani. Vijećnici Snage Centra, kao i vijećnici svih ostalih partija su samo predstavnici naroda čiji je zadatak poboljšanje kvaliteta života u ovom gradu i olakšavanje poslovnog, privrednog, kulturnog i sportskog života u gradu Zenici.

Zato, idemo raditi!

Snaga Centra Zenica