Home » Šok u Zvorniku: Djevojčica progovorila o maloljetničkoj prostituciji!

Šok u Zvorniku: Djevojčica progovorila o maloljetničkoj prostituciji!

Zvornik je, ovih dana, potresla priča o maoljetničkoj prostituciji. Gradom kruži video- snimak eksplicitnih scena seksa između maloljetnice i starijeg muškarca, prenosi novinska agencija Patria.

Mete su, najčešće, djevojke iz siromašnih porodica.To je posvjedočila i 17-godišnjakinja koja se, kaže, upravo zbog nedostaka novca, upustila u za nju do tada nepoznat svijet i tako postala meta starijeg muškarca.

Vlasnik kafane “Taksi” Lazar Jović joj se kaže danima nabacivao i nudio novac, na šta je ona na kraju pristala. Sve to zabilježila je grupa muškaraca u namjeri da razotkriju postojanje maloljetničke prostitucije.

“On je meni ponudio dosta para, ali da mu ja uzvratim na drugačiji način, to jest seksualnim odnosom. Pošto sam ja u veoma teškoj finansijskoj situaciji, ono nisam razmišljala i pristala sam na to. I kad me je povezao do škole on je tad htieo nešto pokušati, ali ja nisam htjela i rekla sam mu da se nađemo oko pola osam. Zašto si odlučila da nam kažeš? Pa da bi spasila ostale djevojke koje bi možda ovo slično nešto uradile ako budu u nekom finansijskom problemu ili nešto slično, da im treba pomoć, da ovo ne urade da se spasu, da ne bi zabrljale i uništile svoju budućnost”, rekla je za ATV 17-godišnja Zvorničanka.

Prozvani Lazar Jović danas nije želio da stane pred kameru ATV-a. Slučaj ne želi da komentariše, napominjući da je angažovao advokata, jer su ga, kako kaže, ucjenjivali snimkom. U CJB Bijeljina kažu da su upoznati sa slučajem. Kako navode primili su Jovićevu prijavu za ucjenu. Također kažu da zvornička policija sve dodatno istražuje, zbog sumnje da je Jović, ipak, izvršio krivično djelo.

“Tokom kriminalsitičke obrade policijski službenici SJB Zvornik došli su do osnova sumnje da u navedenoj prijavi postoji elemeniti krivičnog djela obljuba nad nemoćnim licem počinjenog od strane lica sa inicijalima L.J. U toku je istraga na utvrđivanju neophodnih činjenica”, kaže zAleksandra Simojlović, potparol CJB Bijeljina.

Slobodan Ikonić, autor video- snimka, stao je pred kameru ATV-a. Kaže nema čega da se plaši. Motiv mu je bio, kako tvrdi, da spriječi iskorišćavanje maloljetnica.

“Ovo nije prvi put sigurno što smo mi snimili, ovo sad izlazi na vidjelo zato što smo mi to uradili, zato što smo snimili, ko zna koliko toga je još toga bilo prije što se ne zna”, ispričao je Slobodan Ikonić, autor video- snimka.

O negativnim iskustvima djevojke su šutile zbog straha od roditelja, ali i osude okruženja. Ovo je jedan od primjera šta se dešava u našem komšiluku, a pred čim zatvaramo oči.

Ohrabrena postupkom jedne od žrtava prostitucije, i njena prijateljica odlučila je da progovori. Kako kaže, nije pristala na prostituciju, ali je radila u spornoj kafani i mjesecima trpjela nepristojne ponude, nakon čega je dala otkaz.

“Ja sam i dalje gore radila još jedno mjesec dana, ali on je opet pokušavao kao neće niko saznati.Ja sam rekla da ne želim i poslije toga sam dala otkaz. Je li, također i tebi nudio novac? Jeste, nudio mi je novac, ali ja nisam htjela”, ispričala je djevojka.

U Tužilaštvu kažu da policija u saradnji sa njima provodi istražne radnje kako bi rasvjetlili slučaj koji je uznemirio Zvorničane.

NAP