Home » Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta UNZE i Muzeja Grada Zenica

Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta UNZE i Muzeja Grada Zenica

U zgradi Pravnog fakulteta u Zenici zaključen je sporazum o saradnji između JU Muzej Grada Zenica i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Sporazum je u ime Muzeja potpisao direktor gdin Adnadin Jašarević, a za Pravni fakultet UNZE dekanesa prof.dr. Larisa Velić.

Cilj sporazuma je uspostava saradnje između Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici i JU Muzej Grada Zenica u domenu zaštite nematerijalnog kulturnog naslijeđa i promocije kulturno-umjetničkih aktivnosti, te afirmacija bosanskog kulturno-historijskog naslijeđa u okvirima lokalne zajednice, naročito kod studenata, te aktivnije predstavljanje u inozemstvu. Pored toga sporazumom je predviđeno organizovanje i provođenje promotivnih i drugih akcija, partnerstvo u projektima, razmjena informacija, razvijanje saradnje i na drugim područjima djelovanja.
Ovim sporazumom studentima Pravnog fakulteta je omogućeno organizovano posjećivanja Muzeja, postavki kao i vrlo bogate bibliotečke građe koja studentima itekako može pomoći prilikom pisanja radova tokom sva tri ciklusa studija.
Izvor: Zenicablog
  Vlada ZDK: Potpisan ugovor sa JP ŠPD ZDK o finansiranju projekata iz oblasti šumarstva