Home » Sting održao spektakularan koncert u prepunoj Zetri

Sting održao spektakularan koncert u prepunoj Zetri

Svjetska muzička zvijezda Sting održao je sinoć spektakularan koncert u prepunoj Zetri. Nakon više decenija Sarajevo je velikodušno dočekalo muzičara svjetskog kalibra koji je publici priuštio koncert za pamćenje uz vrhunsku audio i video produkciju. Posebno je bio emotivan na kraju kada je pjesmu „Fragile“ posvetio Sarajevu, spominjući recentnu historiju grada, ali i narodu Ukrajine.

Prema ranije objavljenoj set-listi pod nazivom „My songs“ izveo je hitove iz vremena grupe „Police“ ali iz svoje prebogate solo karijere, kao i sa posljednjeg albuma „The Bridge“. Koncert je otvorio sa „Message in a Bottle“ i „Englishman in New York“, te nastavio sa hitovima „If It's Love“, i „For Her Love“ i „Rushing Water“ sa posljednjeg albuma. Publika, željna istinskog muzičkog doživljaja pjevala je uglas i ovacijama pozdravila njegov nastup ali i članova benda koji su imali sjajne solo dionice.

Iskreno, ovo je bila moja najteža godina u profesionalnom dijelu života. Krenuli smo spektakularno sa najavom, pa smo zbog vanrednih okolnosti koncert morali prolongirati za šest mjeseci, što nam je prouzrokovalo velike organizacione probleme. Nismo posustali jer smo htjeli vratiti Sarajevu dio ljepote koje smo od njega dobili zauzvrat. Nevjerovatno mi je drago što je i Sting u ova dva dana pogotovo večeras vidio šta je Sarajevo i šta je Bosna i Hercegovina. Hvala Sarajevo, hvala Bosno i Hercegovino! – poručio je na kraju koncerta Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon koja stoji iza ideje dolaska Stinga u Sarajevo i organizacije ovog koncerta.

Inače, ovaj koncert će sigurno ostati i Stingu u posebnom sjećanju jer je njime proslavio svoj 71. rođendan.