Home » Sud donio rješenje: Isović ostaje direktor Porezne uprave FBiH, nema poništavanja konkursa

Sud donio rješenje: Isović ostaje direktor Porezne uprave FBiH, nema poništavanja konkursa

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o određivanju mjere osiguranja kojom se zabranjuje donošenje odluke o prestanku važenja Odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Porezne uprave Federacije BiH, nakon što se v.d. direktora PUFBiH Šerif Isović obratio Općinskom sudu.

Sud je u rješenje također zabranio poduzimanje bilo kakvih aktivnosti u vezi sa ovim pitanjem do okončanja sudskog postupka.

Podsjećamo, sjednicu Vlade FBiH prekinuo je 8. februara premijer FBiH Fadil Novalić kada je ministrica finansija Jelka Milićević (HDZ BiH) zatražila da se poništi konkurs za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora. Ta redovna sjednica više nikada nije nastavljena, a Vlada nije zasjedala skoro četiri sedmice. Umjesto redovnih, održano je pet hitnih sjednica.

  Obilježena 30. godišnjica svirepog zločina nad bošnjačkim civilima u Bijeljini

Novalić je kazao da je prekidom sjednice 8. februara želio zaštititi principe javnosti, zakonitosti i transparentnosti rada Vlade.

V.d. direktora Šerif Isović u međuvremenu se obratio sudu, a premijer je kazao da neće više stavljati tu tačku dnevnog reda do sudske odluke.

Patria