Home » Suljić uzeo otpremninu pa se zaposlio u Parlamentu FBiH

Suljić uzeo otpremninu pa se zaposlio u Parlamentu FBiH

Osman Suljagić (SDA), bivši načelnik Općine Srebrenik i aktuelni federalni zastupnik kojem su glasove dali građani Tuzle, Srebrenika, Lukavca i Čelića 15.decembra 2015. godine uputio je zahtjev za penzionisanje, piše novinska agencija Patria.

Krenuo stopama Majkićke
Krenuo stopama Majkićke

Isti dan podnio je zahtjev za naknadu za penzionisanje u iznosu oko najmanje 17.000 KM zbog odlaska u penziju, a zatim i zahtjev za ponovno zasnivanje radnog odnosa sa Parlamentom FBiH.

-To se nažalost dešavalo u vrijeme kada je u Budžetu FBiH izdvojeno 0 KM za sport i kulturu. Sve što je ova persona uradila u trajanju ovog mandata u Parlamentu jeste jedna replika upućena meni u odbrani banovićkog lobija SDA, jer sam smatrao i smatram da Skupština TK tj. Senad Alić i njihove odluke nisu obavezujuće za moj rad i da ja, na to neću nikada pristati, kaže za novinsku agenciju Patria, DF-ov zastupnik u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić i dodaje:

-Na hodniku Parlamenta mi se izvinjavao jer kako kaže “morao je braniti” svog partijskog šefa iz TK. Čovjek je valjda čuo kako je Dušanka Majkić (SNSD) uzela dobru lovu pa je “patriotski” podnio zahtjev po istom zakonskom standardu.

Izgleda da je ona narodna, para nikad dosta, pa tako da Suljagiću nisu bili dovoljni ni načelnički ni zastupnički mandati pa je odlučio da brani TK i Srebrenik inkasirajući 17.000 KM. A nije još ni otišao u penziju nego su mu glasači omogućili da zasnuje iz penzije radni odnos.

Patria