Home » Supruga Safeta Isovića nije oduševljena mjestom na kojem će biti održan koncert u Zenici

Supruga Safeta Isovića nije oduševljena mjestom na kojem će biti održan koncert u Zenici

U Zenici će u četvrtak u organizaciji Udruženja mladih muzičara “Art kuća sevdaha” biti  organiziran koncert u čast jednog od najvećih interpretatora sevdalinki Safeta Isovića. Bit će održan u bašti motela “Almy” u Zenici, a namijenjen je ljubiteljima stare bosanske sevdalinke. Organizatori su istakli da će sevdalinke biti otpjevane onako kako ih je pjevao i najbolji interpretator Safet Isović, bez obrada i dodatnih instrumenata.

Na mini koncertu će učestvovati Samir Beganović, Omer Kadrić, Mirsada Mekić, Ermin Mandžuka, Zakir Đulan i Midhat Šut, dok će program voditi poznati bh. voditelj Enver Šadinlija.

Kontaktirali smo i Eminu Isović, suprugu našeg legendarnog pjevača, koja nije bila oduševljena informacijom da će nastup biti organiziran u ljetnoj bašti nekog motela.

– Moj Safet je birao gdje će se pojaviti i nije po svaku cijenu htio da pjeva. Sigurno da bi sada volio da se koncerti u njegovu čast održavaju na adekvatnim mjestima, kao što su domovi kulture, pozorišta, sportske dvorane… Mislim da se treba voditi računa gdje će se pjevati u čast jednog velikana bh. muzike – rekla je Emina Isović za Faktor, dodavši kako je ipak lijepo da se neko sjetio Safeta Isovića.

Podsjetimo, Safet Isović rođen je 20. oktobra 1936. godine u Bileći, a preminuo je 2. septembra 2007. u Sarajevu.

– Još ne mogu vjerovati da je skoro devet godina otkada je Sajo otišao. Kako se približava 2. septembar sve mi je teže. Sjećanja na njega nikako ne blijede i svaki dan ga spomenem nekoliko puta – kaže Emina Isović.

(D. Z./Foto: K. Softić)