Home » Susret Salkića i Gavranovića: Sve podređeno otvaranju Ferhadije

Susret Salkića i Gavranovića: Sve podređeno otvaranju Ferhadije

Dan prije svečanog otvorenja džamije Ferhadija u Banja Luci sastanak su održali Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS i gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović koji je kazao da su pripreme u potpunosti provedene, te da gradski štab zadužen za provođenje aktivnosti na organizaciji otvorenja Ferhadije djeluje sinhronizovano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i Organizacionim odborom, te Banjalučkim muftijstvom koje je nosilac aktivnosti, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Grad Banja Luka poduzeo je čitav niz aktivnosti kako bi svečano otvorenje prošlo u najboljem redu. U naselju Mejdan bit će stacionirane sanitetske ekipe, oko objekta džamije osigurani pristupni putevi, oslobođeni parkinzi, te instalirani punktovi sa vodom za piće i toaletima. Uveden je prilagođen režim saobraćaja u dijelu grada koji gravitira Ferhadiji. Moram istaći posebno razumijevanje građana Banja Luke, iskazano ovih dana. U skladu sa posebnim režimom sigurnosti uži dio grada će biti blokiran, brojne trgovine i ugostiteljski objekti zatvoreni. Sve je ovih dana podređeno Ferhadiji – kazao je potpredsjednik Salkić.

On je istakao kako očekuje da svečano otvorenje Ferhadije donese značajan pozitivni preokret u izgradnji povjerenja, povratku Bošnjaka u Banja Luku i brzom razvoju turizma na ovoj regiji.

Potpredsjednik Salkić uputio je izraze zahvalnosti gradonačelniku Gavranoviću i Gradskoj upravi na svesrdnoj pomoći i preuzimanju značajnog dijela obaveza u pripremi za otvaranje džamije Ferhadija.

NAP