Home » Sutra sjednica Vijeća ministara BiH zbog zločina u Gradačcu, dan žalosti vjerovatno u srijedu

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH zbog zločina u Gradačcu, dan žalosti vjerovatno u srijedu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će sutra telefonsku sjednicu kako bi se proglasio dan žalosti zbog trostrukog ubistva u Gradačcu.

Kako saznajemo, prijedlog je da se za dan žalosti proglasi srijeda, 16. august, iako je raniji plan bio da to bude ponedjeljak 14. august.

Razlog za pomjeranje datuma je jer tijela još nisu preuzeta i tek bi u srijedu trebala biti dženaza. Sutrašnja sjednica Vijeća ministara počet će u 9:30.

Inače, kako smo danas objavili, više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalazi se pod istragom zbog moguće povezanosti s ubicom Nerminom Sulejmanovićem.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli trenutno provodi istragu protiv više osoba koje se mogu dovesti u bilo kakvu vezu s Sulejmanovićem.

Sulejmanović je najsvirepiji naćin ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dvoje ljudi, prije nego što je sebi presudio.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona jučer je objavljeno da je ubica i prije tri dana bio prijavljen za nasilje u porodici. Nažalost, institucije su ponovo potpuno zakazale, a tri života su izgubljena.

Izvor: klix.ba