Home » Sutra u Zenici počinje sajam OPENS: Rekordan broj izlagača

Sutra u Zenici počinje sajam OPENS: Rekordan broj izlagača

U Velikoj Sali Gradske uprave Zenica održana je press konferencija u povodu Sedmog Sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva OPEN-s 2017 Zenica.

„Sedmi sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva OPEN-s 2017 Zenica održava se na Trgu Alije Izetbegovića od 12.-15.10.2017. godine. Organizator sajma je Asocijacija organiskih proizvođača ZDK, a suorganizator Udruženje poljoprivrednika Federacija Bosne i Hercegovine. Partneri Sajma su AS Group, VISPAK, KLAS, Zenička industrija mlijeka ZIM, a generalni sponzori sajma su Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Grad Zenica. Svečano otvaranje Sajma je 12.10.2017. u 12 sati uz bogati kulturno zabavni program u kojem će nastupiti preko 200 učesnika koji će se predstaviti sa folklorno – plesnim nastupima, sevdalinkama, kao i solisti na tradicionalnim drvenim instrumentima. Poseban program je planiran za djecu pod nazivom „Dječiji sevdah fest“ izjavila je Lamija Isaković, PR sajma.

Direktor sajma, Refik Alihodžić je rekao da ga raduje rekordan broj izlagača, preko 250 prijavljenih izlagača, te po prvi put učešće proizvođača iz Hercegovine.

Nedžad Bičo iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH je istakao važnost poljoprivrede BiH, važnost kupovine domaćih proizvoda, te se nada velikom broju posjetilaca na Sajmu.

Ispred izlagača na Sajmu, obratio je Mujo Garanović ističući značaj proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda za privredu Bosne i Hercegovine, te najavljujući okrugli sto na temu „Mljekarstvo u životu“ koji će se održati 12.10.2017. u 14h u zgradi Vlade ZDK (RMK).

Svi građani su pozvani da posjete Sajam, uživaju u bogatom kulturno umjetničkom programu svakog dana, upoznaju se sa radom poljoprivrednika BiH i degustiraju njihove proizvode. Ulaz na sajam je slobodan.

 

Kaportal.ba