Home » Svečanošću ispred Gradske arene Zenica obilježen 15. maj – Dan policije MUP-a ZDK

Svečanošću ispred Gradske arene Zenica obilježen 15. maj – Dan policije MUP-a ZDK

Na platou ispred Gradske arene Zenica danas je održana centralna svečanost povodom obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prisutnima se među prvima obratio komesar policije MUP-a ZDK Semir Šut koji je istakao da su pripadnici policije često pod stresom, a i da pored toga obavljaju svoj posao veoma profesionalno i odgovorno uz zavidne rezultate i uspjehe.

Semir Šut (FOTO: direktno.ba)
Semir Šut (FOTO: direktno.ba)

“Tražimo od naših policijskih službenika da aktivno sudjelujemo u što povoljnijem sigurnosnog ambijenta za privredne aktivnosti i razvoj kantona. Ako posmatramo samo prošlu godinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, dogodilo se ukupno šest ubistava i svi počinioci ovog zločina su privedeni i predati Tužilaštvu za maksimalno 48 sati od počinjenja ovog djela”, istakao je Šut.

Prema riječima Premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića, jedan od većih problema Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK je bio manjak ljudstva.

“Sretan sam što mogu reći da smo poduzeli sve potrebne korake da se problem manjka ljudstva u MUP-u riješi i svede na minimum. Vlada ZDK-a dala je saglasnost za raspisivanje Javnog oglasa za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke”, izjavio je Galijašević.

Miralem Galijašević (FOTO: direktno.ba)
Miralem Galijašević (FOTO: direktno.ba)

Premijer je iskoristio priliku da zaželi sretan Dan policije svim pripadnicima Ministarstva unutašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega su dodijeljena priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama MUP-a ZDK.

Osim današnje, ove sedmice su realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja povodom obilježavanja Dana policije, a kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika MUP-a ZDK i istim su uručeni prigodni paketi.

Zenit