Home » Svečanošću ispred Gradske arene Zenica obilježen 15. maj – Dan policije MUP-a ZDK

Svečanošću ispred Gradske arene Zenica obilježen 15. maj – Dan policije MUP-a ZDK

Na platou ispred Gradske arene Zenica danas je održana centralna svečanost povodom obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prisutnima se među prvima obratio komesar policije MUP-a ZDK Semir Šut koji je istakao da su pripadnici policije često pod stresom, a i da pored toga obavljaju svoj posao veoma profesionalno i odgovorno uz zavidne rezultate i uspjehe.

Semir Šut (FOTO: direktno.ba)
Semir Šut (FOTO: direktno.ba)

“Tražimo od naših policijskih službenika da aktivno sudjelujemo u što povoljnijem sigurnosnog ambijenta za privredne aktivnosti i razvoj kantona. Ako posmatramo samo prošlu godinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, dogodilo se ukupno šest ubistava i svi počinioci ovog zločina su privedeni i predati Tužilaštvu za maksimalno 48 sati od počinjenja ovog djela”, istakao je Šut.

Prema riječima Premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića, jedan od većih problema Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK je bio manjak ljudstva.

  Usvojeni zakoni o turizmu i o visokom obrazovanju ZDK-a

“Sretan sam što mogu reći da smo poduzeli sve potrebne korake da se problem manjka ljudstva u MUP-u riješi i svede na minimum. Vlada ZDK-a dala je saglasnost za raspisivanje Javnog oglasa za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke”, izjavio je Galijašević.

Miralem Galijašević (FOTO: direktno.ba)
Miralem Galijašević (FOTO: direktno.ba)

Premijer je iskoristio priliku da zaželi sretan Dan policije svim pripadnicima Ministarstva unutašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega su dodijeljena priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama MUP-a ZDK.

Osim današnje, ove sedmice su realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja povodom obilježavanja Dana policije, a kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika MUP-a ZDK i istim su uručeni prigodni paketi.

Zenit