Home » Tadić: Vlada ZDK je stabilna, HDZ BiH nije dio nikakve nove većine

Tadić: Vlada ZDK je stabilna, HDZ BiH nije dio nikakve nove većine

Pojedini lokalni portali u ZDK objavili su informaciju da je prikupljen dovoljan broj potpisa da se izglasa nepovjerenje aktuelnoj Vladi ZDK koju su im, kako navode, potvrdili neimenovani izvori iz opozicije.

Navedeno je također da će dio nove parlamentarne većine uz SDP,SBB, Našu stranku i Nezavisni blok biti i HDZ BiH koji, zajedno sa SDA, NES-om i nezavisnim zastupnicima, čini aktuelnu parlamentarnu većinu u ZDK.

Predsjednik KO HDZ BiH ZDK, Iva Tadić, za BHRT je potvrdio da HDZ BiH ZDK neće biti dio nikakve nove parlamentarne većine u tom kantonu.

– Ja sam na odmoru van BiH i to sam saznao od prijatelja koji su mi poslali objave sa tih portala. HDZ BiH je dio aktuelne parlamentarne većine u ZDK koja je stabilna i nema potrebe za priču o nekoj novoj većini. Ja shvatam da opozicija ima potrebu da stalno to spominje, ali to je njihovo pravo koje im niko ne može uskratiti. Ponavljam, parlamentarna većina u ZDK je stabilna i funkcionalna. Cijenim da je to još jedan u nizu bezuspješnih pokušaja destabiliziranja aktuelne Vlade ZDK – kazao je za BHRT Iva Tadić, predsjednik KO HDZ BiH ZDK.

Istog stava, da opozicija bezuspješno pokušava destabilizirati vladu u ZDK, su NES-u.

– Vlada ZDK je stabilna i u punom kapacitetu svakodnevno radi  na brojnim infrastrukturnim i drugim projektima koji imaju za cilj bolji život građana ZDK – izjavili su iz NES-a.

– Opozicija, a posebno neki lokalni političari iz našeg kantona, žele ovim predstavama za javnost da skrenu pažnju sa brojnih korupcijskih afera i istraga koje potresaju njihove lokalne zajednice – kazao je Ramo Isak, predsjednik KO NES ZDK.

U KO SDA ZDK navode da je ovo jedanaesti put u posljednjih 18.mjeseci da opozicija najavljuje rekonstrukciju Vlade ZDK.

– Šta reći na još jednu u nizu predstava opozicije, osim da je to neozbiljno prema građanima koji od nas sviju očekuju da ozbiljno radimo za bolje uslove života u našem kantonu. Te potpise koje spominju niko vidio nije, kako ranije tako i sada, što samo potvrđuje da bespotrebno zloupotrebljavaju javni prostor za širenje neistina i svojih nedosanjanih političkih ambicija – kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

BHRT