Home » Tamara Kapor u finalu sa podgoričkom Budućnosti

Tamara Kapor u finalu sa podgoričkom Budućnosti

Prilika za drugi trofej MZRKL-a (fibaeurope.com)
Prilika za drugi trofej MZRKL-a (fibaeurope.com)

Mada se naš prvak, zenički Čelik, nije uspio plasirati na završni turnir 9. izdanja Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) koji se ovog vikenda igra u Podgorici, košarkašica zeničkog kluba Tamara Kapor bila je ponajbolja u podgoričkom timu, Budućnosti Bemax, koja je u polufinalu s 70:57 porazila riječki Kvarner. Naime, Kapor, koja je do 15. marta posuđena Budućnosti, za 29 minuta upisala je 16 poena i tri asistencije.

U drugom polufinalu zagrebački Medveščak je s 63:61 porazio beogradski Radivoj Korać, s kojim je Kapor prije dvije godine, upravo u Podgorici, bila prvak, a prošle je godine igrala finale u Celju, u kojem su izgubile od Venezie. Sada će imati priliku da to ponovi i sa podgoričkom ekipom te da osvoji i drugi trofej MZRKL-a. Finale je na programu u 19,30 sati, a meč za treće mjesto u 17.
Uporedo se igra i završni turnir za mlađe uzraste, U15 i U17, a na turniru kadetkinja u finalu će igrati tuzlansko Jedinstvo BHT. Tuzlanke su u polufinalu s 73:70 porazile hrvatskog predstavnika Vodice, dok je naše Livno poraženo od drugog hrvatskog kluba, Croatia 2006 s 60:68.

Redakcija