Home » TEŠANJ: Sve spremno za održavanje 12. Sajma privrede – Tešanj 2016

TEŠANJ: Sve spremno za održavanje 12. Sajma privrede – Tešanj 2016

Završene su pripreme za 12. Sajam privrede – Tešanj 2016. koji će se će od 19. do 21. maja održati u Tešnju na lokaciji Kraševo bb – Carina. Organizator Sajma je Udruženje privrednika Biznis centar Jelah Tešanj u saradnji sa Općinom Tešanj.

Na ovogodišnjem Sajmu, koji ima međunarodni karakter očekuje se posjeta predstavnika domaćih i inostranih institucija i komapnija, kao i veliki broj privrednih subjekata sa područja općine Tešanj. Najavljeno je učešće oko 120 različitih izlagača, koji će zauzeti preko 3.000 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine.

sajam_2016_2

“Danas sam sa predsjednikom Udruženja privrednika Senadom Brkom obišao sajmište koje će od 19. do 21. maja ugostiti domaće i inozemne izlagače, i mogu kazati da je sve spremno za održavanje 12. Sajma privrede – Tešanj 2016. Sudeći po broju izlagača i veličini prostora za izlaganje, ovo je do sada najveći Sajam, što dovoljno govori o značaju koji Tešanj i njegov Sajam imaju kod privrednika. Dodamo li ovome da je Tešanj odnedavno i ponosni vlasnik certifikata po kojem naša Općina ispunjava uvjete i stiče naziv “Povoljno poslovno okruženje” (Business Friendly Municipality – BFC), može se konstatovati da smo kreirali ambijent za investicije u privredu Tešnja, te da se možemo nadati još snažnijem razvoju naše Općine”, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

  Vlada ZDK odobrila 1,1 miliona KM podrške razvoju konkurentnosti privrede

Primarni cilj Sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih investicija u Bosni i Hercegovini, a cilj je i da preraste u jedan od najznačajnijih domaćih sajmova.

Uspješna formula koja je primjenjivana tokom jedanaest prethodnih Sajmova neće se promijeniti ni ove godine, te će se i ovaj put okupiti veliki broj domaćih poslovnih subjekata, ali istovremeno i značajan broj domaćih i stranih investitora  i privrednika. Također, očekuje se i značajna posjeta, ali i podrška inostranih diplomatskih predstavništava, inostranih poslovnih udruženja, te neizostavno, predstavnika svih nivoa vlasti u BiH.

Redakcija