Home » Tešanjska bolnica ponovo na liječenju ima zaraženog Covid pacijenta, a zenička i jednog na respiratoru

Tešanjska bolnica ponovo na liječenju ima zaraženog Covid pacijenta, a zenička i jednog na respiratoru

U bolnicama Zeničko-dobojskog kantona trenutno se na liječenju od infekcije Covid -19 nalazi ukupno šest pacijenata, a jednog hospitaliziranog zbog ove zaraze ponovo ima i Opća bolnica Tešanj – potvrdio je Feni direktor OBT Omer Bedak.

-Imamo jednog pozitivnog i jednog suspektnog pacijenta, koji je smješten u zasebnu sobu za takve slučajeve pa će, a nakon što mu se danas uradi PCR test, biti smješten u pravu izolaciju. Situacija je i dalje stabilna, ali virus je još tu. Nije potpuno iščeznuo – napominje Bedak.

Tešanjska bolnica u prošli ponedjeljak nije imala nijednog pacijenta zaraženog koronavirusom, dok je Kantonalna bolnica Zenica u prošli ponedjeljak na svom odjelu imala četiri zaražena pacijenta.

-Sada imamo pet hospitaliziranih pacijenata zbog infekcije Covid-19, od kojih je jedan na respiratoru – kazao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

On je napomenuo kako ni proteklih sedam dana nije bilo preminulih koji su se liječili u toj, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u ZDK-u, a koja nije evidentirala smrtne slučajeve već treću sedmicu.