Home » Travničani obilježili dolazak proljeća i Dan općine

Travničani obilježili dolazak proljeća i Dan općine

Travničani prvi dan proljeća, 21. mart, već peti put obilježavaju i kao Dan općine, kojim su povodom na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća razmjenjene i odluke općinskih vijeća o bratimljenju te potpisani sporazumi o bratimljenju između makedonskog grada Karpoša i Travnika.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici tri turske bratske općine te predstavnici Makarske, sa kojom Travnik ima partnerske odnose. Čestitajući Dan općine, predstavnici turskih općina najavili su početak realizacije projekta izgradnje sportskog parka za djecu, a načelnik Travnika Admir Hadžiemrić i predsjedavajući OV Niko Grganović u svojim su se obraćanjima osvrnuli na urađeno tokom protekle godine.

Praznik je na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad, uz zvuke fanfara Muzičkog društva Travnik za dolazak proljeća, obilježen i tradicionalnom Kajganijadom, dok su članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Tulika“ sa tvrđave pustili golubove. Za potpun ugođaj pobrinulo se MDD „Merhamet“, koje je spremilo prve poljetne kajgane i naravno nezaobilazne travničke ćevape i pitice.

Obilježavanje Dana općine bit će nastavljeno i tokom narednih dana brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

Redakcija