Home » Travnik domaćin Foruma za poslovno lobiranje

Travnik domaćin Foruma za poslovno lobiranje

Evropski pokret u BiH je u suradnji sa Vladom SBK, Općinom Travnik i Univerzitetom u Travniku, u ovom gradu organizovao Drugu društvenu sesiju Foruma za poslovno lobiranje. Osnovni cilj ovog foruma je otvoriti društveni dijalog o svim aktuelnim pitanjima u BiH, a posebno o procesu evropskih integracija.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, kazao nam je da djelovanje EP-a u BiH, osim procesa evropskih integracija, uključuje i saradnju s lokalnim zajednicama i privrednim sektorom u BiH. Stoga su počeli s projektom “Forum za poslovno lobiranje pri EP-u u BiH”.

Jedan od učesnika ovog foruma bio je i ministar transporta i komunikacija BiH, Ismir Jusko koji je govorio o transportnoj zajednici i infrastrukturi. Ministar Jusko je istako da su ovo goreća pitanja u BiH i da se infrastruktura mora što prije rješavati.

Na Poslovnom forumu koji je održan na Edukacijskom fakultetu u Travniku učestvovali su i eminenti gosti koji su prošli sve probleme i poteškeće na putu ka Evropskoj uniji. Premijer SBK, Tahir Lendo, kazao je da su od njih saznali korisne informacije kada je u pitanju poslovno lobiranje.

  Predsjednik biračkog odbora javno priznao: Jeleni Trivić upisao nula glasova

Premijer Lendo je istako da imaju odličnu saradnju sa Evropskim pokretom u BiH u svim aktivnostima kojima je cilj napredak naše zemlje na putu ka Evropskoj uniji i da je ovaj forum to i dokazao.

Tntportal.ba