Home » Tufekčić: Gradska uprava Zenica, osim za cvijeće na mostovima, zaslužna i za odlazak prosvjetnih radnika u druge gradove radi ovjere dokumenata

Tufekčić: Gradska uprava Zenica, osim za cvijeće na mostovima, zaslužna i za odlazak prosvjetnih radnika u druge gradove radi ovjere dokumenata

Bura oko naplate ovjera prosvjetnim radnicima u Zenici se ne stišava. Nakon reakcija ministra obrazovanja i Gradske uprave, putem Facebooka reagirala je i predsjednica Kluba vijećnika SDA u GV Zenica Emina Tufekčić.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

– U cilju kvalitetnog i objektivnog informisanja građana Zenice, prije svega prosvjetnih radnika, informišem vas da Gradska uprava preuzima i inicijative vijećnika u Gradskom vijeću Zenica.
Ono sto je, nažalost, Gradska uprava učinila jeste da je samoinicijativnim, autentičnim tumačenjem Odluke o gradskim administrativnim taksama ove godine napravila veliku štetu prosvjetnim radnicima, što se od 2012. godine do danas nije desilo.

U Odluci objavljenoj u Službenim novinama se nigdje ne navodi da su nezaposleni oslobođeni od plaćanja administrativnih taksi, a da radnici koji su zaposleni na određeno vrijeme nisu oslobođeni, pa se postavlja pitanje ko se danas vodi Službenim novinama.

  Elmir Duvnjak, vijećnik NES-a u GV Zenica: Ko i zbog čega štiti preduzeće ALBA Zenica d.o.o?

Inicijativa SDA upućena Ministarstvu se odnosila na izmjenu dijela konkursa po kojoj bi prosvjetni radnici tek prije zaključenja Ugovora o radu dostavljali originalnu dokumentaciju.
Dakle, osim što je Gradska uprava zaslužna za cvijeće na mostovima, može preuzeti još samo zasluge za činjenicu da prosvjetni radnici moraju ići u druge gradove ZDK da besplatno ovjere dokumentaciju koja im je potrebna za prijavu na konkurs u školama.

Pametnom i išaret dosta.

Emina Tufekčić, predsjednica Kluba vijećnika SDA u GV Zeniva

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1128516750689768&id=300784946796290