Home » U BiH i narednih dana oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U BiH i narednih dana oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Prema prognozi, u subotu, 13.maja, u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

U nedjelju, 14.maja, oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Tokom dana u većem dijelu zemlje prestanak padavina. U večernjim satima jače padavina na sjeverozapadu Bosne, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Poslije podne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 17,  a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 23 stupnja.

U ponedjeljak, 15. maja oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana padavine prestaju u Krajini. Intenzivnije padavine u Hercegovini, sjeveroistoku Bosne i djelimočno centralnim i jugoistočnim područjima naše zemjle. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 14 do 20 stupnjeva, saopćio je Odsjek za analizu i prognozu vremena FHMZ BiH.

Tags