Home » U BiH jutros temperature do -11 stepeni celzija, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U BiH jutros temperature do -11 stepeni celzija, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni će danas prije podne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima razvedravanje. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -11 i -5, na jugu do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu do 7 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -9, a najviša dnevna oko -2 stepena.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 6, na jugu zemlje do 10 celzija.

Za nedjelju je u Bosni prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.