Home » U BiH naredni dani pretežno sunčani i sve topliji

U BiH naredni dani pretežno sunčani i sve topliji

U Bosni i Hercegovini naredni dani će biti stabilni, pretežno sunčani i sve topliji dani. Tokom sedmice maksimalne temperature zraka će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti iznad 28 stepeni. Noći i jutra bit će svježi ali od srijede i nešto topliji u odnosu na prethodne dane, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Od petka, 16. septembra. očekuje se kiša i pljuskovi, a od nedjelje i osjetniji pad temperature zraka koji će biti izraženiji u centralnim i sjevernim područjima naše zemlje.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 10 do 16 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 20. Najviše dnevne temperature između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

  Arnautović: Pozivam sve birače u BiH da danas iskoriste svoje pravo (VIDEO)

Početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima u centralnim i istočnim područjima zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Stabilnije vremenske prilike prognoziraju se od četvrtka, 22. septembra. Jutarnje temperature bit će u rasponu između 7 i 12 u Bosni, a do 15 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 15 i 20 u Bosni, a do 23 stepena u Hercegovini.

Tags