Home » U Centru za kulturu održana prva Izborna skupština Snage naroda Zavidovići

U Centru za kulturu održana prva Izborna skupština Snage naroda Zavidovići

U Centru za kulturu Zavidovići danas je održana prva Izborna skupština Snage naroda Zavidovići, na kojoj je za predsjednika Gradskog odbora (GO) Zavidovići Snage naroda izabran Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića.

Inače, prema Statutu stranke općinska-gradska administracija koja ima načelnika-gradonačelnika po automatizmu on je ujedno i predsjednik političkog subjekta Snage naroda u toj općini-gradu.

Osim predsjednika GO, na održanoj Izbornoj skupštini izabrano je kompletno rukovodstvo stranke.

Pored brojnih članova stranke koji podržavaju ideju Snage naroda, izbornoj Skupštini prisustvovao je i Ramo Isak, lider Snage naroda i federalni ministar unutrašnjih poslova, Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu FBiH, Azra Sinanović, ministrica u proteklom sazivu Vlade ZDK, vijećnici Snage naroda u Gradskom vijeću Zavidovići…

Održana Skupština pokazatelj je ozbiljne politike koju provodi Snaga naroda, ali i pokazatelj koliku podršku i snagu stranka ima u Zavidovićima.
U narednom periodu bit će nastavljene ove aktivnosti, kao i pripreme za predstojeće Lokalne izbore 2024. godine za koje Snaga naroda već sada ima ozbiljne kandidate kako za načelnike-gradonačelnike, tako i za liste općinskih-gradskih vijeća.

Na kraju valja istaći i to kako su brojni građani BiH prepoznali potpuno drugačiju politiku koja se ne temelji na ličnim interesima, zbog čega broj članova novoosnovane stranke kontinuirano raste.

Pored ciljeva stranke koji se tiču neupitnog teritorijalnog integriteta države BiH, tendencija je da Snagom naroda upravlja upravo narod, a da će u vrhu stranke biti mladi i perspektivni ljudi koji zaslužuju da svoje znanje i sposobnosti pokažu u svojoj domovini što će biti uvertira za Opće izobre, te pokazatelj da BiH itekako ima mlad i sposoban kadar dok je za istrošene političare konačno vrijeme da odu u “zasluženu” penziju.