Home » U drugoj polovini maja kreće saobraćaj novim mostom u Drivuši kod Zenice

U drugoj polovini maja kreće saobraćaj novim mostom u Drivuši kod Zenice

U drugoj polovini maja prvi automobili saobraćat će novim mostom u Drivuši kod Zenice. Taj most uveliko će doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada sa centrom, smanjiti gužvu na ulazima u grad, ali i doprinijeti boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjići.

Realiziranje tog projekta naišlo je na opće oduševljenje mještana posebno naselja Raspotočja, Drivuše i Janjića, ali i svih građana Zenice.

– Konačno je sve gotovo. U međuvremenu, preprojektovali smo i kružni tok na putu M-17, koji ima pet uključenja i to za Zenicu, Busovaču, na autoput A1, most Drivušu i na Perin Han odnosno ulicu Bistua Nuovu. Taj most predstavlja i spajanje s vangradskom dionicom Glavne gradske magistrale, te sam ubijeđen da će uveliko biti od koristi svim sugrađanima –  rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

  Arnel Isak prisustvovao dodjeli nagrada mladima iz BiH na temu zaštite ekologije

Kako je pojasnio savjetnik gradonačelnika za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Mirsad Heleg, obzirom da su na toj lokaciji planirali poslovnu zonu odlučili su se za podzemni dalekovod.

– Da bismo sačuvali poslovnu zonu koja je planirana na toj lokaciji odnosno omogućili privredni razvoj insistirali smo na podzemnom dalekovodu koji je na kraju i urađen. Svi radovi su praktično završeni, a prvi automobili novim mostom proći će već u maju – kazao je savjetnik Heleg, saopćeno je.

Ukupna vrijednost investicije mosta, dva kružna toka i podzemnog dalekovoda procjenjuje se na 5.500.000 maraka.