Home » U prepunoj sali Centra za kulturu održan centralni skup Narodnog evropskog saveza (NES) Zavidovići (FOTO)

U prepunoj sali Centra za kulturu održan centralni skup Narodnog evropskog saveza (NES) Zavidovići (FOTO)

Sinoć je Centar za kulturu u Zavidovićima bio premali da primi sve članove i simpatizere NES-a, koji je za kratko vrijeme postao najjača i najveća stranka na teritoriji Grada Zavidovići.

U ime Gradske organizacije NES-a Zavidovići prisutnima se obratio Haris Mujanović, predsjednik lokalnog Izbornog štaba, a dobrodošlicu je poželio i predsjedniku NES-a Nerminu Ogreševiću, predsjedniku Regionalnog odbora Rami Isaku, ministrima u Vladi ZDK, zastupnicima u Skupštini ZDK, kandidatima na svim nivoima vlasti, prijateljima, sugrađanima i sugrađankama. –

– Zavidovićima su potrebni marljivi i svom gradu privrženi predstavnici u svim nivoima vlasti, kako na nivou Kantona i Federacije, tako i na državnom nivou. Upravo takve kandidate nudi vam NES Zavidovići i NES BiH, poručio je Mujanović.

Inače, Gradska organizacija NES-a Zavidovići na Općim izborima 2022. godine nudi kvalitetne kandidate, koji su se dokazali u dosadašnjem političkom i društvenom životu.

– Naši kandidati ne daju prazna obećanja i u svojim nastupima ne govore o drugima. Kažu da će predano raditi i zalagati se za običnog čovjeka i tražiti načine i mogućnosti, udovoljiti potrebama svojih sugrađana kao i građana Zeničko-dobojskog kantona i naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, baš onako kako su to radili i u proteklom periodu, kada im je ukazano povjerenje, dodao je Mujanović.

Nakon toga su predstavljeni i svi lokalni kandidati za Skupštinu ZDK-a, a u njihovo ime skupu se obratio Samir Karahasanović, koji I trenutno obnaša funkciju zastupnika u kantonalnoj Skupštini.

Zavidovićani su ovom prilikom istakli da su jako ponosni što za nosioca liste za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine imaju svoju sugrađanku i aktuelnu ministricu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Azru Sinanović,  koja se obratila u ime kandidata za ovaj nivo vlasti, a koja je inače u svom mandatu uradila mnogo za Zavidoviće i sve građane Zeničko-dobojskog kantona.

Samir Šibonjić, kandidat za Parlament Bosne i Hercegovine obratio se svojim Zavidovićanima te je pozvao sve prisutne da 2. Oktobra podršku daju ljudima koji su im poznati,  ljudima koji su se dokazali u svom životu.

Skupu se obratio i Jusuf Mehić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, naglasivši da su svi naši građani u nedjelju doktori i da trebaju propisati najbolji recept za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Nakon njega, okupljenima u Centru za kulturu Zavidovići obratio se i Arnel Isak, aktuelni ministar u Vladi ZDK, koji je naglasio da je ova Vlada kao ni jedna do sada realizirala mnoštvo projekata na teritoriju Grada Zavidovići te je u nastavku poručio da Zavidovićani trebaju biti ponosni što na čelu imaju gradonačelnik Hašima Mujanovića, insana za poželjeti, koji ne vrijeđa i ne pljuje po drugima.

Prisutnima se u nastavku skupa obratio i doc. dr. Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora NES-a i nosilac liste za Skupštinu ZDK na ovim izborima, koji je predstavio rezultate zastupnika i ministara u Vladi ZDK, a koji su uradili jako puno za vrlo kratki period. Isak je još naglasio I da je ova vlada uradila više za protekle tri godine negoli prethodne za 20 godina.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a BiH održao je govor o aktuelnim temama, kao i onom što planira uraditi u budućem mandatu. Naglasio je da NES BiH nudi rješenja, ne priča o drugima, nego se bavi projektima.

Sinoć se i predsjednik Gradske organizacije NES-a Zavidovići i aktuelni gradonačelnik Hašim Mujanović obratio skupu, koji je najveća podrška kandidatima na predstojećim izborima i istakao je da su upravo oni njegov TIM. Inače, Mujanović je osoba koja ima sve pozitivne osobine lidera, a Zavidovići su pod njegovim vodstvom doživjeli značajne pozitivne promjene. S njegove strane je upućena i poruka da Zavidovići biraju kandidate NES-a, koji neće i ne znaju izdati, i koji će časno predstavljati sve građane ovog grada.

Gradonačelnik Mujanović je još poručio prisutnima da se rijetko poklope vrijeme i prilika, te je pozvao sve građane Zavidovića, Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine, da u nedjelju, 2. oktobra iskoriste priliku i daju podršku svim kandidatima NES-a.

– Budite lokal patriote. Birajte provjerene kandidate, svom gradu vjerne, one koji su spremni lični interes ostaviti po strani. Birajte sposobne i one koji će stati na branik odbrane našeg grada i naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, poručio je za sami kraj gradonačelnik Mujanović.