Home » U prepunoj sali Radničkog doma održan centralni predizborni skup OO NES-a Vareš (FOTO)

U prepunoj sali Radničkog doma održan centralni predizborni skup OO NES-a Vareš (FOTO)

Premalena je bila sala Radničkog doma u Varešu da primi sve članove, simpatizere, i sve ostale građane koji su sinoć došli na centralni predizborni skup Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza Vareš.

Svjedoci smo bili sinoćnjem velikom usponu ove općinske organizacije u svakom smislu.

U prelijepom ambijentu sale Radničkog doma i još ljepšoj atmosferi imali smo priliku čuti nosioce listi za sve nivoe vlasti, kao i kandidate OO NES-a Vareš.

Kao domaćin skupa obratio se Šaban Ibrišimovic, predsjednik OO Vareš, koji je održao vrlo kvalitetan politički govor o svim aktuelnim temama vezanim za sve sfere društvenog života.

Prisutnima se zatim obratio i doc. dr. Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora NES-a, koji je doživio ovacije od prisutnih građana.

Svojim nadahnutim i iskrenim govorom objasnio je Isak rezultate svih dosadašnjih aktivnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona, i svom djelovanju kroz Dom naroda Parlamenta FBiH.

Posebne emocije kod prisutnih je izazvao kada je govorio o naknadama za porodilje u iznosu od 1.000 KM, jer je to bila upravo njegova inicijativa, a koja je usvojena od strane Skupštine ZDK i čija realizacija upravo kreće.

Govorio je Isak takođe i o uspjesima kantonalne Vlade na polju ekonomije, prometa i komunikacija, socijalne politike, zdravstva, o borbi protiv korona virusa te nakon svake izgovorene rečenice dobio zasluženi aplauz od prisutnih.

Dženita Čizmo, Neira Ganić i Almin Ibrišimović su se takođe sinoć obratili sugrađanima te svojim nadahnutim govorima prepunu salu uvjerili u iskrenost svojih namjera i planiranih ciljeva.

Skupu su se obratili i nosilac liste NES-a za Parlament FBiH, Sedmedin Amidžić, kao i nosilac liste za PS BiH, dr. Jusuf Mehić.

Za zabavni program bile su zadužene mlade i prelijepe članice hora Preporod Vareš, koje su izvedbama muzičkih numera oduševile sve prisutne u Sali.

Ovaj skup u Varešu bio je još jedna potvrda da je NES veliko osvježenje na političkoj sceni i da je budućnost i prosperitet sigurno moguća uz candidate ove stranke, naravno ukoliko 2. oktobra dobiju povjerenje građana širom naše zemlje.

Vaš glas za NES je glas za budućnost naše domovine, ostanak mladih, kao i prosperitet svih naših građana, poručeno je sinoć u Varešu.