Home » U septembru kažnjeno 230 vozača zbog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom

U septembru kažnjeno 230 vozača zbog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom

Tokom septembra policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 230 prekršajna naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Zbog nepropisnog parkiranja na mjestima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom, osam vozila je premješteno specijalnim vozilom “pauk”.

Od početka ove godine, policijski službenici Uprave policije su izdali 1.997 prekršajnih naloga po osnovu nepropisnog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a 49 vozila je premješteno.

“Građane podsjećamo da je za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini, počev od 08.7.2023.godine”, obavještavaju iz MUP-a KS.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

“Sve učesnice i učesnike u saobraćaju pozivamo da poštuju saobraćajne propise i iskažu primjeren nivo svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom”, poručuju iz uprave sarajevske policije.