Home » U srijedu međunarodno takmičenje u jedenju graha: Za nagradu “Super beans” takmičit će se predstavnici BiH, Kameruna, Belgije i Srbije

U srijedu međunarodno takmičenje u jedenju graha: Za nagradu “Super beans” takmičit će se predstavnici BiH, Kameruna, Belgije i Srbije

Sutra, 16. januara sa početkom u 14 sati u prostoru UR “Bosanski burek” stadion Grbavica u Sarajevu, bit će upriličena promocija jedinstvene ugostiteljske ponude “Military beeans”- originalni vojnički grah. Tim povodom bit će organizovano i međunarodno takmičenje u jedenju graha. U konkurenciji za prestižnu nagradu “Super beans” takmičit će se predstavnici BiH, Kameruna, Belgije i Srbije.

Almir Čehajić Batko će biti sekundant i moderator takmičenja, koji će po odluci žirija proglasiti pobjednika i dodijeliti nagradu.

– Nakon takmičenja za sve goste smo predvidjeli obilnu degustaciju vojničkog graha rađenog po specijalnom receptu, koji je još uvijek u domenu vojne tajne. Predlažemo da se pripremite za degustaciju tako da u srijedu ne konzumirate nikakav obrok, izuzev doručka- poručili su organizatori.

Dolazak na degustaciju potvrdile su najpopularnije ličnosti šoubiznisa, tako da će to biti jedinstvena prilika da se čuje mišljenje Gorana Bregovića, Mladena Vojičića Tife, Seada Lipovače Zeleta, Omara Mjesečara.