Home » U Stocu brutalno pretučeno i mučeno četvero povratničke djece

U Stocu brutalno pretučeno i mučeno četvero povratničke djece

Noćas je u Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka. Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac, objavio je na svom Facebook profilu federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

Zatim su ih, kako je dodao, brutalno pretukli, mučili.

– Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već više od 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o “istragama u toku” i “nepoznatim počiniteljima”. Dosta je više – istakao je Dizdar.

Naglasio je da nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano.

– Od MUP-a i Tužilaštva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca – ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice – naveo je Dizdar.