Home » U susret proljeću: Više od 500 izviđača u centru Zenice

U susret proljeću: Više od 500 izviđača u centru Zenice

U organizaciji Saveza izviđača Grada Zenica danas se u Zenici održava 19. Tradicionalno ekološko izviđačko takmičenje „U susret proljeću“ koje je okupilo preko pet stotina učesnika iz naše zemlje, uz jednu ekipu iz Novog Pazara iz Srbije.

Ovogodišnje takmičenje se organizuje u okviru interetničkog projekta „Savršeni svijet“ uz podršku Ambasade SAD-a u našoj zemlji te Grada Zenice i Grada Prijedora. Održano je i gradsko izviđačko takmičenje u kojem su učestvovale 23 ekipe mlađih izviđača i pet ekipa poletaraca.

„Radi se o ekološkom takmičenju koje za cilj ima podizanje svijesti mladih o važnosti očuvanja životne sredine, a takmičari na različitim punktovima u Gradu rješavaju ekološke tekstove i zadatke koji su primjereni njihovom uzrastu i aktivnostima koje inače rade u svojim školama i izviđačkim organizacijama“, pojašnjava Edin Šarić predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica.

Danas je ujedno organizovana i smotra zeničkog Saveza koji okuplja oko 390 članova, a u centru Grada postavljena je i izložba fotografija u povodu obilježavanja 65. godina Saveza izviđača Zenice.

Zenicainfo.ba