Home » U Travniku održan predizborni skup Narodnog evropskog saveza (NES) BiH (FOTO)

U Travniku održan predizborni skup Narodnog evropskog saveza (NES) BiH (FOTO)

U Centru za kulturu u Travniku sinoć je održan predizborni skup Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine. Dobar odaziv i ovom skupu pokazao je da se NES nezaustavljivo širi, te da je stranka sve jača i organiziranija i u srednjoj Bosni.

Domaćin skupa bila je Općinska organizacija NES-a Travnik, a prisustvovali su i visoki funkcioneri stranke iz svih dijelova BiH, predvođeni predsjednikom Nerminom Ogreševićem.

Duboko smo ubijeđeni da kao društvo možemo biti mnogo uspješniji. Dosadašnja vlast imala je više od 20 godina da iskoristi resurse naše zemlje. Nije to kvalitetno učinila. Mi to želimo i moramo mijenjati. Nedopustivo je da nemamo izgrađen autoput Sarajevo – Travnik – Jajce – Bihać. Za BiH je nemjerljivo važniji ovaj pravac nego Sarajevo – Beograd.

Od 2017. godine, od kada su uvedene akcize, prikupljeno je više od sedam milijardi maraka. U tom periodu izgrađeno je samo nekoliko kilometara autoputa. To je, također, nedopustivo. To su ogromna sredstva, koja se troše nenamjenski – poručio je Ogrešević.

U ime regionalne organizacije NES-a za ZDK i SBK, prisutnima se obratio Samir Šibonjić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, koji je između ostalog istakao i da se NES BiH zalaže za jednakopravnost svih građana BiH na svakom pedlju naše zemlje.

  Arnautović: Pozivam sve birače u BiH da danas iskoriste svoje pravo (VIDEO)