Home » U Zenici potpisani ugovori o partnerstvu za nova zapošljavanja

U Zenici potpisani ugovori o partnerstvu za nova zapošljavanja

U okviru Projekta iSKOrak – Partnerstvo za radna mjesta, koji se finansira u sklopu projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II” (LEP II), u Zenici su danas potpisani ugovori o partnerstvu između Grada Zenica i 12 projektnih partnera.

Partneri potpisnici Ugovora su Zenička razvojna agencija ZEDA, Služba za zapošljavanje ZDK, JU Srednja mješovita škola „Mladost“, JU Mješovita srednja industrijska škola, Omladinska udruženja „Reaktiviraj“ (REAKTIV), Općina Breza, Orlando-Samel-Namještaj d.o.o. Zenica, Boha d.o.o. Zenica, Bega-komerc d.o.o. Zenica, Braća Karić d.o.o. Zenica i Arel d.o.o. Zenica.

  Zavod za bolesti ovisnosti ZDK okončao kampanju "Tvoje NE mijenja sve, zato budi Neovisan"

Projekt finansira Evropska unija u iznosu od četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Gradske uprave.

Realizacijom projekta iSKOrak omogućit će se povećanje udjela Grada Zenica kao lokalne zajednice sa djelotvornim partnerskim mehanizmima koji doprinose formalnom zapošljavanju, te će se osigurati kreiranje i sprovedba programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada.