Home » Udruženje paraplegičara Grada Zenice: Zapriječen prolaz trotoarom

Udruženje paraplegičara Grada Zenice: Zapriječen prolaz trotoarom

Na službenoj FB stranici Udruženje paraplegičara Grada Zenice na ovom linku objavljena je informacija, koju prenosimo u cjelosti:

ZAPRIJEČEN PROLAZ TROTOAROM!!!
Na mjestu početka, odnosno kraja trotoara Trga A. Izetbegovića, preko puta Robne kuće, uz baštu kafe slastičarne Venezia, za potrebe Zenica Summer Festa je zapriječen (zatvoren) prolaz trotoarom, kako se vidi sa fotografija. To se još nikada nije desilo, a radile su se brojne javne priredbe. Mi koji se krećemo invalidskim kolicima smo u teškom položaju. Treba se vratiti stotinjak metara natrag, do skođenja kod ASA Banke, pa tim trotoarom pored Robne kuće i potom na tri pješačka prelaza oko kružnog toka.
Vidjeo sam, da pješaci se penmju na zidić i tako prelaze ovu zapreku, ali mi sa invalidskim kolicima, NEMAMO TU MOGUĆNOST! To zaprečavanje je urađeno mimo svih propisa i standarda, a naročito mimo Uredbe o prostornim standardima, urbanističko – tehničkim uslovima i normativima za sprječavanje stvaranja arhitektonsko-urbanističkih prepreka za lica sa umanjenim tjelesnim mogućnostima. Uredbu je objavljena u Službenim novinama FBiH br. 48/09.
Izvor: zenicablog
  Ministar Arnel Isak prisustvovao vjersko-kulturnoj manifestaciji "Lastavica 2022"