Home » Udruženje žrtava i svjedoka genocida razočarano održavanjem promocije knjige ratnog zločinca

Udruženje žrtava i svjedoka genocida razočarano održavanjem promocije knjige ratnog zločinca

Udruženja žrtava i svjedoka genocida izrazilo je žaljenje što je danas u Društvu hrvatskih književnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića predstavljena knjiga “In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“.

– Knjigu je napisao osuđeni ratni zločinac Valentin Ćorić. Predstavljači su bili Dražen Budiša, jedan od najznačajnijih političara u prvim godinama samostalne hrvatske države, akademik Ratko Cvetnić, Slobodan Prosperov Novak i Josip Pavičić, urednik knjige i novinar. Lijepo društvo koje će nam vjerojatno još jednom prikazati sve “nepravde Haga”, međunarodne zavjere i ko zna što još, ali u svakom slučaju, neće biti upitna nevinost ratnog zločinca Ćorića. Uskoro ćemo vjerojatno imati priliku vidjeti taj cirkus i u BiH, jer će to biti ni manje ni više nego na RTV Herceg – Bosne sa sjedištem u Mostaru, koja će sve prenositi live – saopćio je predsjednik Udruženja Murat Tahirović.

Navodi da se ovih dana također reklamira knjiga ratnog zločinca Fikreta Abdića u glavnom gradu BiH.

– Gdje god se okrenete, negiranje i negatori afirmiraju zločince, uživaju u zaštiti i kriju se u Srbiji ili Hrvatskoj. Mi žrtve se nemamo gdje kriti niti tražimo bilo čiju zaštitu. Mi samo pozivamo prvo međunarodne predstavnike i naše probosanske političare da poštuju presude MKSJ i Međunarodnog suda pravde. Evo, javno ih pozivam da dođu na promociju knjige “Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u BiH”, u kojoj su sadržane presude koje govore o međunarodnom sukobu i agresiji Srbije i Hrvatske – istakao je Tahirović.

Udruženje smatra da je došlo teško vrijeme.

– Svi koji smo se borili za istinu i pravdu i presude sudova, na čelu s MKSJ, danas postajemo progonjeni ne samo od zločinaca i njihovih zaštitnika, nego i od onih koji bi trebali makar poštivati međunarodne presude. Naš poziv na promociju knjige o presudama tribunala i agresiji na BiH bit će najbolji test. Pobjeđuju li uradci i „istine“ ratnih zločinaca ili istina – In ICTY Libertas!” – navodi Tahirović u saopćenju.