Home » UEFA: Suspendirani predsjednik Michel Platini definitivno najavio povlačenje

UEFA: Suspendirani predsjednik Michel Platini definitivno najavio povlačenje

MICHEL PLATINI, predsjednik UEFA-e koji je pod sumnjom zbog korupcije, objavio je da se povlači iz krovne europske nogometne organizacije nakon što njegova žalba na suspenziju nije prihvaćena.

Nekad proslavljeni nogometaš suspendiran je s mjesta predsjednika UEFA-e zbog sumnje o korupciju nakon što su otkrivene sumnjive isplate na njegov račun s računa FIFA-e. Platini je izbačen iz nogometa na šest godina, a nakon žalbenog postupka, kazna mu je smanjena na četiri godine suspenzije.

Nakon objave kazne Platini je rekao da se povlači.

Sportski arbitražni sud (CAS) objavio je u ponedjeljak da je smanjio suspenziju na sve aktivnosti povezane s nogometom sa šest na četiri godine predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju dodavši kako smatra da je prvotna odluka FIFA-e bila prestroga.

Francuz je ranije objavio kada je podnio žalbu na suspenziju koju mu je dodijelila FIFA da će podnijeti ostavku na funkciju predsjednika UEFA-e ako mu žalba na uspije. Danas je nakon odluke CAS-a kazao da podnosi ostavku kako bi mogao “nastaviti svoju borbu pred švicarskim sudovima”. FIFA je 21. prosinca donijela odluku kojom suspendira Platinija na sve aktivnosti vezane za nogomet na osam godina, no ta je kazna nakon njegove žalbe u veljači smanjena na šest godfna.

CAS priznaje “vjerodostojnost” usmenog ugovora kojeg su sklopili FIFA i Michel Platini o isplati 1,8 milijuna eura, ali “nije uvjeren u legitimnost” te isplate obavljene 2011. za savjetnički posao kojeg je Platini obavljao za Josepha Blattera, tada predsjednika FIFA-e, i kojeg je završio 2002.

CAS je također smanjio i novčanu kaznu Platiniju sa 80,000 švicarskih franaka na 60,000.

Index.hr