Home » Uhapšen maloljetnik iz Bileće zbog prijetnji terorističkim napadom na srednju školu u Trebinju

Uhapšen maloljetnik iz Bileće zbog prijetnji terorističkim napadom na srednju školu u Trebinju

Maloljetnik iz Bileće sinoć je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Terorizam”.

Prema navodima načelnika Policijske uprave Trebinje, Siniše Lakete, policijski službenici došli su do operativnih saznanja da jedna ili više  osoba priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju.

– Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo – rekao je Laketa na pres-konferenciji.

Maloljetnik koji je lišen slobode sinoć u 19 sati i predat u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

– Pretresom stana i prostorija pronađeni su svi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u izvršenje navedenog krivičnog djela – rekao je Laketa.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, uhapšeni je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi. Brojni roditelji zbog toga svoju djecu jutros nisu poslali u vrtiće i škole. Laketa je poručio da nema mjesta panici i da bezbjednost nije bila dovedena u pitanje, ali je pozvao roditelje da više vode računa kada je u pitanju pristup djece društvenim mrežama.