Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, uz pomoć i saradnju stručnjaka iz oblasti nutricionizma, tjelovježbi i zdravlja, pokreće povodom Svjetskog dana zdravlja projekt “Zdrave navike za zdrave radnike” prvenstveno namijenjen zaposlenim u javnim ustanovama i preduzećima, podložnim kontinuiranom radu u sjedećem položaju i fizičkoj neaktivnosti na radnom mjestu.
Imate jedinstvenu priliku da, uz pomoć stručnjaka, usvojite zdrave prehrambene i životne navike, kao stil života s krajnjim ciljem poboljšanja i očuvanja zdravlja, tjelesne kondicije, ali i psihičke svijesti.
Sa vama će na sticanju i održavanju zdravih navika raditi stručni tim sastavljen od doktora, nutricioniste i ličnih trenera.
Ko se može prijaviti za učešće u projektu „zdrave navike za zdrave radnike“
– Ukoliko ste sa područja Grada Zenica ili imate mogućnost redovnog svakodnevnog dolaska i sa drugog područja u Zenicu.
– Ukoliko radite isključivo u javnoj ustanovi ili preduzeću, javnoj obrazovnoj, zdravstvenoj ustanovi (vrtići, škole, fakulteti, domovi zdravlja, bolnica, administracija…)
– Ako želite u svoj život uvesti zdrave navike, obroke i vježbe
Prijave je moguće popuniti putem online forme ili PDF dokumenta, koji se sa dodatnim instrukcijama nalaze nalazi u informaciji objavljenoj na web stranici Instituta – inz.ba (direktan link https://inz.ba/prijavi-se-trazimo-100-osoba-za-ucesce-u-projektu-zdrave-navike-za-zdrave-radnike/ )
Prijave je moguće podnositi zaključno sa srijedom 10.aprila.
Za svakog učesnika će biti:
– Urađena analiza sastava tjelesne mase kroz više segmenata,
– Napravljen individualni plan ishrane sastavljen od strane nutricioniste,
– Plan treninga sastavljen od zumbe, kardiotreninga prilagođen stepenu Vaše fizičke aktivnosti te korištenje fitness studija.
Osobe koje se prijave i budu odabrane na osnovu određenih parametara obavezuju se da će u potpunosti, tokom cijelog perioda projekta, krajnje ozbiljno pristupiti i provesti sve zadatke i upute, u najboljoj namjeri slijediti savjete stručnjaka, te poštovati dogovorene termine i preporuke.
Institut za zdravlje isigurnost hrane Zenica