Home » Ulica Londža u Zenici dobija biciklističku stazu, počeli radovi

Ulica Londža u Zenici dobija biciklističku stazu, počeli radovi

Kako je i planirano, počeli su radovi na rekonstrukciji ulice Londža, na potezu od RK “Bosna” do “Drvenog mosta”.

radovi lodnza (5)
FOTO: direktno.ba

Kako je za radio Zenit izjavio Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale, radovi će biti slični obimu radova koji su obavljani na Bulevaru.

“Radit ćemo izmjenu kompletnog kolovoza, izradu novog zelenog razdjelnog pojasa između saobraćajnice i pješačkih staza, a na pješačkim stazama ćemo izraditi biciklističke staze i povezati ih sa Bulevarom, kako je bilo i planirano kod sanacije Bulevara”, izjavio je Heleg uz napomenu da ostaje isti profil i funkcija saobraćajnice u ulici Londža što podrazumijeva dvosmjerni promet vozila uz postojeći parking prostor.

  U bolnicama u ZDK na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno 14 pacijenata

Radovi u ovoj ulici će trajati od 35 do 40 dana.

radovi lodnza (3)
FOTO: direktno.ba

Osim ovoga, u toku su i radovi na sanaciji obalnog oslonca i mostovske konstrukcije na mostu Metalurg kod Lamele. Od danas je saobraćaj na ovom mostu ponovo pušten u promet, ali samo za mala vozila

“Tehnološki mora proći nekoliko dana kako bi beton, koji je izliven, dobio dovoljnu čvrstoću da bi se mogao pustiti teški saobraćaj poput autobusa i kamiona”, rekao je Heleg.

Zenit