Home » UNZE posjetili predstavnici Državnih institucija za osiguranje kvaliteta obrazovanja Turske i BiH

UNZE posjetili predstavnici Državnih institucija za osiguranje kvaliteta obrazovanja Turske i BiH

Univerzitet u Zenici jučer su posjetili direktor Savjeta za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Turske prof. dr. Muhsin Kar sa saradnicima, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine prof.dr.sc. Enes Hašić sa saradnicima i predstavnici Ambasade Republike Turske.

U Rektoratu Univerziteta u Zenici održan je sastanak sa rektorom prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem na kome se razgovaralo univerzitetskoj saradnji i postupcima akreditacije u Republici Turskoj i Bosni i Hercegovini. Nakon sastanka sa Rektorom uz prisustvo članova Odbora za kvalitet Univerziteta u Zenici gosti su prezentirali sistem osiguranja kvaliteta u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, a razgovaralo se  i o uključivanju studenata u procese osiguranja kvaliteta.

Gosti su ovom prilikom posjetili i Odsjek za turski jezik i književnost na kojem su studente upoznali sa obrazovnim sistemom Republike Turske i mogućnostima akademske razmjene sa univerzitetima u Republici Turskoj.